DOUCHEKLACHTEN

 

Wat kan er allemaal mis zijn met de douche in een vakantiehuis? Door vluchtige controles, bij snel wisselende gasten, komen niet altijd alle problemen in zicht.

 

De douchekop zit te hoog of te laag of de vaststelschroef is dolgedraaid. Het water is ofwel te warm ofwel te koud en kan niet op eenzelfde temperatuur worden afgesteld omdat de toevoer onregelmatig is. In de ochtend is het water sowieso te koud omdat iedereen tegelijk gaat douchen en het systeem dat niet aankan.

 

De deurtjes sluiten niet goed af, waardoor er water doorheen sijpelt en de vloer, waar je na het douchen op moet staan, nat wordt. Het douchegordijn is gemaakt van een materiaal dat, zodra het water gaat sproeien, tegen je huid aanplakt.

 

De bodem van de douchebak is te glad waardoor douchen bijna levensgevaarlijk wordt. De opstap naar de bak is te hoog. Bij het verlaten van de douche kun je nergens aan vasthouden en bestaat gevaar voor uitglijden. Er is geen mogelijkheid om je shampooflesje tijdens het douchen ergens neer te zetten. Maar toppunt van ergernis is als de afvoer verstopt zit en je binnen een paar tellen met je voeten in het afvalwater staat. Maar gelukkig is het zelden zo dat alle klachten tegelijk voorkomen.

 

Overigens kunnen sommige klachten ook in een hotel voorkomen, waar de controle in het algemeen strenger is. Ik heb in een Italiaans hotel een keer meegemaakt dat er bij een inloopdouche binnen een paar minuten een overstroming was. Het water stroomde zelfs tot onder het bed door. Gelukkig heeft de receptie snel ingegrepen omdat ze bang waren dat de overstroming ook in een lagere etage problemen zou opleveren.

 

Terwijl ik rustig in mijn badjas, in een zithoekje aan het eind van de gang zat te wachten, heeft het personeel al mijn reeds uitgepakte bagage keurig naar een andere kamer gebracht. Gelukkig was er nog een kamer vrij waar de douche wel goed werkte.

 

Voor meer verhalen klik hier